Prijava


KAKO KORISTITI WEB PORTAL - PRUŽATELJ USLUGE


Ponekad i najbolje kvalificirane osobe imaju dodatno pitanje.
U nastavku pregledajte članke kako biste dobili odgovore na vaša pitanja oko usluga koje pružate.

Ukoliko ne možete pronaći odgovor na vaše pitanje, molimo da nas kontaktirate na e-mail.

Briga o djeci, instrukcije i poduke, skrb i njega starijih osoba, briga o kućnim ljubimcima, održavanje kuće, ureda ili vrta.

 

Kako mogu ponuditi svoje usluge na Čuvalica.hr?
Da li se registracija plaća ili je besplatna?
Koji su uvjeti na ovom web portalu za ovu vrstu posla?
Što mi donosi besplatna registracija?
Kako krenuti u potragu za poslom?
Kako se mogu prijaviti za posao?
Da li Čuvalica.hr provjerava korisnike usluga koje koji se nalaze u njezinoj bazi?
Što ukoliko imam slobodno vrijeme samo u određene dane i sate u tjednu i kako to mogu organizirati?
Želim nadograditi svoje članstvo. Što mi donosi PREMIUM članstvo?
Kako postati PREMIUM član, kako istaknuti svoj oglas i kako je moj Premium oglas istaknut?
Koje su prednosti korištenja Čuvalica.hr sistema razmjene  poruka u odnosu na moju privatno korištenu adresu elektroničke pošte (e-mail)?
Kako mogu postaviti fotografiju na svoj oglas/profil i da li je bitno kakva je fotografija?
Želim se registrirati ali ne znam kako da napišem kratki životopis (opis o meni). Što mi je bitno za navesti?
Kako mogu dobiti preporuku druge osobe o svome radu?
Da li mogu maknuti preporuku druge osobe o sebi ukoliko je sadržaj  preporuke neprimjeren?
Značaj preporuka!
Kako mogu promjeniti svoju lozinku?
Što ukoliko izgubim svoju lozinku?
Da li mogu deaktivirati svoj oglas?

Kako mogu otkazati moje članstvo na Čuvalica.hr?

 

Kako mogu ponuditi svoje usluge na Čuvalica.hr?

Kako bi mogli ponuditi svoje usluge i postati registrirani član nacionalnog web portala Čuvalica.hr
potrebno je zadovoljiti nekoliko jednostavnih kriterija a to su :

 • da ste punoljetna osoba te da imate znači minimalno 18 ili više godina
 • da se morate registrirati putem naših upitnika 
 • da imate pristup elektroničkoj pošti (e –mailu) gdje ćete primiti obavijest o registraciji
Vjerujemo vrlo brzo a kasnije i korisno !


Da li se registracija plaća ili je besplatna?

Registracija i izgradnja vašeg oglasa/profila se ne plaća te je za sve pružatelje usluga besplatna!

 

Koji su uvjeti na ovom web portalu za ovu vrstu posla?

Prvi od uvjeta je da ste punoljetna osoba te da imate znači minimalno 18 ili više godina.

Većinom roditelji traže pružatelja usluge koji posjeduju iskustvo,  koji je pouzdan, brižan i odgovoran. Naša je preporuka da svakako priložite potvrdu o nekažnjavanju, potvrdu o psihofizičkoj sposobnosti za rad te tko ima sanitarnu knižicu, a jedna od najbitniih stavaka je da uz zakonski obavezan upis vašeg OIB-a postavite i presliku osobne iskaznice kako bi korisnicima vaše usluge pružili što veću sigurnost.

Bitno je za napomenuti da se sve vaše priložene informacije neće vidjeti na web portalu Čuvalica.hr nego isključivo samo administratoru stranice.

 

Više o sigurnosti vaših informacija možete pročitati na našem portalu pod Zaštita privatnosti.

 

Ujedno preporučamo da svoju dokumentaciju učinite dostupnom za roditelje prilikom razgovora za posao. Ovdje na web portalu možete pronaći i smjernice prilikom intervjua a koje će vam pomoći kako se što bolje pripremiti!

Također molimo da redovno provjeravate svoju elektroničku poštu (e-mail), poruke unutar internog sistema komuniciranja putem web portala Čuvalica.hr a koje se nalaze unutar „Moj profil“ pod „Moje poruke“  i mobilni telefon ukoliko ste učinili da isti bude vidljiv te redovito ažurirajte svoj profil kako bi osigurali da dobijete prave upite korisnika usluga sukladno svojim potrebama i znanjima! Molimo vas a što je i vama u interesu da odgovorite na svaku poruku elektroničke pošte (e-maila), interne poruke ili SMS-a  bez obzira da li je odgovor pozitivian ili negativan.

Naša preporuka je kako bi ispali što profesionalniji prema korisnicima vaše usluge da istima odgovorite u roku od 1 do maksimalno 3 dana!

Ova preporuka također stoji i za korisnike usluga.

 

Što mi donosi besplatna registracija?

Registracijom na Čuvalica.hr web portalu vi možete postaviti svoj oglas/profil i u potpunosti ga urediti te time postajete naš član najveće baze oglasa/profila pružatelja i korisnika u RH.

Vaši kontakt podaci će biti vidljivi samo registriranim PREMIUM korisnicima.

 

Kako krenuti u potragu za poslom?

Na gotovo svakoj stranici ovog web portala možete pronaći traku za pretraživanje sa vašim  unaprijed unešenim mjestom stanovanja koje se nalazi u pozadini iz prethodno unesenog podatka u upitniku. Nakon što odaberete vrstu posla ( Djeca, Starije osobe, Kućni ljubimci ili Kuća, ured i vrt ) i odaberete željenu udaljenost u kilometrima kliknite "Traži".

Nakon odabira otvaraju se rezultati pretraživanja u odnosu na vaše postavljene kriterije u tražilici ( korisnici usluga i njihovi objavljeni oglasi za posao unutar zadane udaljenosti ). Sa lijeve strane na stranici rezultata možete pronaći razne filtere koji će vam pomoći suziti pretragu i lakše pronaći posao koji vam odgovara. Možete filtrirat po raznim kriterijima, od toga koliko su osobe spremne izdvojiti za vaše usluge,  o koliko djece treba brinuti, itd.Također možete pretraživati i po ključnim riječima koje se nalaze unutar oglasa za posao a putem tražilice koja se nalazi na vrhu stranice.

Nakon što ste pronašli posao za koji ste zainteresirani vrijeme je da kontaktirate osobu koja je oglasila posao. Idući korak je da otvorite oglašeni posao te se pripremite za razgovor gdje predlažemo da sa par navoda istaknete zašto ste baš vi prava osoba za taj posao. Preporuka je da navedete u čemu imate iskustva te koja su vaša znanja i kvalifikacije.

 

Kako se mogu prijaviti za posao?

Za početak morate biti registrirani član nacionalnog web portala Čuvalica.hr te imati minimalno 18 godina. Zatim se prijaviti na svoj korisnički račun putem korisničkog imena i lozinke. Nakon što se odlučite za jedan od ponuđenih poslova prijavite se na navedeni posao putem svog profila odabravši nekih od ponuđenih načina komuniciranja.

Bitno je za napomenuti  da kada se prijavljujete za neki od ponuđenih poslova da za taj posao imate otvoren oglas/profil. Znači ukoliko se prijavljujete za posao iz kategorija djeca ( dadilje, tete ili Bake Čuvalice ), kućne ljubimce itd. da za tu kategoriju imate i otvoren oglas/profil. Jedan profil za jednu kategoriju. Ukoliko se prijavite a nemate za tu kategoriju otvoren profil vaša ponuda neće biti razmatrana i shvaćena ozbiljno od strane korisnika usluge.

Svi poslovi na koje ste se prijavili ćete moći pregledati unutar web portala pod „Moj profil“ , rubrika „Moji favoriti“  na način da ste svaki od poslova na koji ste se prijavili stavili u moje favorite . Biti će vam prikazano na koliko ste se poslova prijavili.

 

Da li Čuvalica.hr provjerava korisnike usluga koje koji se nalaze u njezinoj bazi?

Čuvalica.hr je nacionalni web portal za brigu o obitelji koji pruža uslugu povezivanja između korisnika usluge i pružatelja usluge koristeći za to web prostor (internet).

Stoga, Čuvalica.hr ne provjerava, ne upoznaje se i ne komunicira direktno sa korisnicima usluga,ne testira korisnike usluga te ujedno i ne predlaže što mi mislimo da je najbolje za vas nego to prepuštamo vama jer ipak vi znate što je najbolje i najsigurnije za vas a kako bi i vi bili zadovoljni.

Kako ne bi sve prepustili vama osmislili smo proces sigurnosne on line (na mreži) aktivnosti koje će vam pomoći u odluci kojem korisniku usluge da lakše pristupite te se potencijalno zaposlite  .....

1.       Preporuke

2.       Osobna iskaznica

3.       Potvrda o nekažnjavanju

4.       Potvrda o psihofizičkoj sposobnosti za rad

5.       Sanitarna knjižica

Preporučamo da se nikada ne zaposlite za neku osobu bez da niste provjerili sve vam dostupne informacije sigurnosne provjere.

Više o sigurnosti možete pročitati na našem portalu pod Sigurnost.

  

Što ukoliko imam slobodno vrijeme samo u određene dane i sate u tjednu i kako to mogu organizirati?

 U ovom slučaju riješenje je vrlo jednostavno. Pristupom u dio web portala pod  „Moj profil“ izaberete „Moji oglasi“ te odaberete „Uređivanje oglasa“  (ikona olovke) gdje će vam se otvoriti vaš oglas unutar kojega možete prilagoditi termine kada ste dostupni. Ukoliko dođe do promjene samo se ponovno prijavite na portal i promjenite raspored i vaše termine dostupnosti.

 

Želim nadograditi svoje članstvo. Što mi donosi PREMIUM članstvo?

Za razliku od osnovnog članstva koje već u startu nudi kvalitetnu prezentaciju putem koje možete kreirati svoj oglas/profil, ponuditi svoje usluge te se prijaviti na posao PREMIUM članstvo nudi dodatne alate putem kojih ćete svoj profil i uslugu podići na jedan sasvim novi nivo ostvarujući značajno veću mogućnost za zapošljavanje.

Putem PREMIUM članstva vi ćete ...

 • u kategoriji za koju ste ponudili svoju uslugu imati posebno istaknuti PREMIUM profil
 • omogućiti da vaši kontakt podaci budu vidljivi (podaci koje ste upisali da budu vidljivi registriranim korisnicima)
 • dobiti određeni period gdje će vaš PREMIUM profil biti istaknut na naslovnici kategorije u kojoj se oglašavate
 • biti bolje pozicionirani u rezultatima pretrage unutar pojedinih kategorija za koju ste ponudili svoju uslugu
 • imati pristup podacima korisnika usluga koji su oglasili posao te ćete ih vi moći direktno kontaktirati prije nego oni kontaktiraju vas
 • imati mogućnost korištenja ekskluzivne aplikacije na Čuvalica.hr – Slagalici profila

Također valja istaknuti posebno bitnu mogućnost koja vam daje dodatne mogućnosti za zapošljavanjem a koja predstavlja naš moto kroz 4 kategorije ...

 

predstavlja naš moto kroz 4 kategorije

Djeca - Povjerenje, Starije osobe - Poštovanje, Kućni ljubimci - Prijateljstvo, Kuća, ured, vrt - Pažnja

 

Više o 4P Statusu i mogućnostima Premium Star člana pročitajte pod Sigurnost i u našem cjeniku za pružatelje usluga.

 

Kako postati PREMIUM član, kako istaknuti svoj oglas i kako je moj Premium oglas istaknut?

Na raspolaganju su vam tri mogućnosti!

1. Svaki registrirani korisnik portala može nakon što kreira svoj oglas u željenoj kategoriji na kraju oglasa odabrati ponuđene pakete Premium članstva.

 •  Napravite novi oglas
 •  Odaberite vrstu oglasa
 •  Ispunite kratki upitnik
 •  Odaberite "Nastavite" i odlučite se za željeno Premium članstvo.

2. Premium članom možete postati tako da vam pošaljemo ponudu za željeni period oglašavanja a nakon prispjeća uplate vaš korisnički račun dobiva status Premium. Time ostvarujete uvid u sve kontakt podatke i sigurnosne alate na portalu. Svoj upit možete ovdje poslati, upit za PREMIUM članstvo.

3. Također možete istaknuti i svoj postojeći oglas da postane Premium na način tako što ćete se prijaviti na portal i odabrati "Moj profil" zatim "Moji oglasi" te da odabirom ikone "Produživanje oglasa" ( ) uđete u oglas.
Na kraju oglasa odaberete "Nastavite" i odlučite se za željeno Premium članstvo.

U tom trenutku vam se otvaraju mogućnosti oglašavanja gdje možete odabrati oglasni paket koji najviše odgovara vašim potrebama, istaknuti svoj oglas i na taj način ostvariti veće mogućnosti za zaposlenjem.

Sljedeći poredak pokazuje snagu Premium oglasa i kako je isti istaknut...

1. Premium Star - najviše istaknut oglas
2. Premium Pro -  druga razina ili najviše rangirani oglas ukoliko nema Premium Star oglasa
3. Premium - treća razina ili najviše rangirani oglas ukoliko nema Premium Star ili Premium Pro oglasa 

Više o mogućnostima Premium članstva pročitajte u našem cjeniku za pružatelje usluga.

 

Koje su prednosti korištenja Čuvalica.hr sistema razmjene  poruka u odnosu na moju privatno korištenu adresu elektroničke pošte (e-mail)?

Najveća prednost a ujedno i najbitnija za korištenje Čuvalica.hr zaštićenog sustava razmjene poruka je vaša privatnost te privatnost vaših osobnih podataka(ukoliko iste ne želite omogućiti u oglasu). Ne prikazujući vaše privatne podatke omogućavamo vam privatnost i određenu dozu sigurnosti jer time ostali članovi Čuvalica.hr web portala vas ne mogu zatrpati recimo nepotrebnom i neželjenom poštom (tzv. spam).

Naravno bitno je za napomenuti da ovim načinom komunikacije sva vaša pošta koju ste razmjenili sa članovima Čuvalica.hr web portala se pohranjuje na jednom mjestu unutar vašeg dijela portala pod  „Moj profil“ unutar „Moje poruke“ te vam se ne miješa sa vašom ostalom poštom u vašem privatnom e-mail sandučiću.

Također molimo da uzmete u obzir da odabirom da se što manje vaših podataka prikaže vi imate

manje mogućnosti da će vas netko kontaktirati.

  

Kako mogu postaviti fotografiju na svoj oglas/profil i da li je bitno kakva je fotografija?

Slika je jedan od najbitnijih alata kako se što bolje promovirati te svoj profil dovesti na najvišu razinu. Korisnici usluga navedeni detalj su označili kao jedan od najbitnijih faktora prilikom odabira pružatelja usluge te ujedno uopće pregleda samog profila pružatelja usluge.

Kako bi postavili svoju sliku na Čuvalica.hr web portal najlakši put je to učiniti prilikom registracije. Kasnije je dovoljno da odete na „Moj profil“ unutar web portala te da pod „Moji oglasi“ uredite postojeći oglas odabirom „Uredi oglas“ (mala ikona olovke) tako da ćete staviti aktualne fotografije sa svojeg računala na vaš oglas.

 

Preporuka

 • fotografija bi trebala biti postavljena tako da ste na istoj samo vi ili vi i vaša obitelji a naravno da je prikladno da bude i vaš kućni ljubimac
 • fotografija mora biti postavljena u ispravnom obliku ( što prirodniji položaj glave u uspravnom položaju tijela )
 • fotografija bi svakako trebala biti što svježijeg datuma te je preporučljivo da se na istima smijete
 • budite sigurni da vas fotografije prikazuju jasno te da nisu slikane sa velikih udaljenosti 
 • Izaberite fotografiju koja je profesionalna i prijateljska
 • BITNO ! Ukoliko postavljate fotografiju na kojoj je osim vas i određena druga osoba budite sigurni da se ista osoba
 • ili roditelj slaže da objavite njenu sliku ili sliku njihovog člana obitelji na svom oglasu/profilu.

 

NIJE POŽELJNO

 • Izbjegavajte priložiti sliku na kojoj nosite sunčane naočale
 • Nemojte stavljati slike koje vas ne prikazuju primjereno ( gdje ste vrlo oskudno obućeni, fotografije sa nekog party-a ili u kupaćem kostimu )
 • Ukoliko postavite sliku koja je napravljena u tamnim uvjetima ili na žarkom suncu ista vas neće kvalitetno predstavljati
 • Slike na kojima vam se vidi efekt crvenih očiju bi svakako trebalo izbjegavati

 

Želim se registrirati ali ne znam kako da napišem kratki životopis (opis o meni). Što mi je bitno za navesti?

Dobro je poznato da kvalitetan životopis može kandidata izdvojiti od ostalih. Stoga kako  je vaš životopis vaš alat za dobivanje posla te vaša osobna iskaznica vodite računa da iako je životopis koji preporučamo da se upiše kratak vam može donijeti posao.

Pokušajte si odgovoriti na neka od ovih pitanja kako bi lakše kreirali životopis...

 • Da li vi imate djecu, starije roditelje ili kućne ljubimce ?
 • Navedite ukoliko ste se do sada brinuli o djeci, starijima ili kućnim ljubmicima te o kojoj dobi osoba je riječ za koje ste se brinuli. Koja dob i sa kojim osobama ste se najbolje i najugodnije osječali ?
 • Ukoliko govorite strane jezike navedite koje. Da li ih govorite tečno ili imate osnovno znanje istih?
 • Da li ste do sada bili zaposleni na puno radno vrijeme ili na pola radnog vremena ili neka druga opcija te da li je pružanje usluga za kategoriju za koju ste otvorili profil i ujedno vaše zvanje ili možda imate završen tečaj ?
 • Koliko godina se bavite pružanjem određenog tipa usluga ponuđenih na web portalu Čuvalica.hr?
 • Da li ste do sada radili za neke obitelji, tvrtke ili trenutačno radite na povremenoj bazi? ( navedite recimo...brinula sam za 1 dječaka  i 1 djevojćicu mlađe od 7 godina. Vodio sam u šetnju i brinuo sam se za izuzetno dragog njemačkog ovčara ).
 • Da li imate neka posebna pravila? ( recimo...nakon igre se igračke uvijek moraju pospremiti.  Dok se jede nema gledanja televizije ).
 • Da li preferirate određene igračke ili igre a koje primjenjujete prilikom zajedničke igre sa djecom  ? Da li se volite igrati sa kućnim ljubimcima ?

 

Kao jedan od bitnijih alata u kreiranju svog oglasa/profila i privlačenja pažnje korisniku usluga

preporuka druge osobe o vašem iskustvu je i više nego znakovito.

 

Ukoliko vam preporuku daje netko od korisnika usluge Čuvalica.hr web portala tada isti mogu putem prijave na svoj korisnički račun odabrati vaš profil te zatim unutar oglasa/profila pod „Preporuke“ napisati svoje mišljenje o vašim pruženim uslugama.

 

Ukoliko korisnik usluge nije ujedno i član Čuvalica.hr nacionalnog web portala tada je dovoljno da se osoba koja vam daje preporuku besplatno registrira na naš web portal. Nama je bitno da imamo trag o toj osobi koja vam daje mišljenje kako se ne bi desilo da netko jednostavno upiše bilo što u vaš profil.

Također preporuku i neki dobar komentar o vašem iskustvu i radu vam mogu dati vaši prethodni poslodavci, obitelj ili prijatelji kojima ste pružali svoju uslugu.

 

Kontaktirajte navedene te neka se prijave već danas na Čuvalica.hr web portal i postave preporuku o vama!

 

Da li mogu maknuti preporuku druge osobe o sebi ukoliko je sadržaj  preporuke neprimjeren?

Neprimjerena preporuka drugih osoba o vašem radu se može maknuti sa vašeg profila u bilo koje vrijeme nakon što je ista postavljena. Preporuke se mogu u bilo koje vrijeme maknuti odlaskom na  „Moj profil“ te odabirom „Moje preporuke“ unutar kojih možete maknuti neprimjerenu preporuku. Mišljenja su sastavni dio vašeg profila jer odražavaju vaš rad i iskustva u odnosima sa korisnikom usluge. Autori tekstova ovoga tipa su odgovorni za svoje postupke te se isto definira u uvjetima korištenja na Čuvalica.hr web portalu.

 

Značaj preporuka!

Odlika svakog pružatelja usluga su njegove preporuke koje donose posebnu snagu i značaj samom profilu. Briga i ažurnost samog profila također je od iznimnog značaja revnosti u održavanju svog profila. Preporuke se mogu dobiti posebno za svaku uslugu koju nudite.

 

Kako mogu promjeniti svoju lozinku?

Kako bi promjenili svoju lozinku, nakon što se prijavite putem svog korisničkog računa odaberite „Moj profil“ te zatimu u dijelu „Uređivanje profila“  odaberete  promjenu svoje lozinke.

 

Što ukoliko izgubim svoju lozinku?

Ukoliko izgubite svoju loziniku samo kliknete na polje „Prijava“ na zaglavlju stranice te dolje desno u kutu  na „Povrat lozinke“.  Sa tog dijela stranice ćete moći poslati zahtjev za vašom lozinkom koji će stići u vaš pretinac elektronske pošte (e-mail).

 

Da li mogu deaktivirati svoj oglas?

Ukoliko iz određenog razloga želite deaktivirati svoj oglas to uvijek možete odlaskom pod  "Moj profil" odabravši "Moji oglasi" gdje ćete odabirom ikone Deaktiviranje oglasa isti oglas deaktivirati. Nakon deaktivacije vaš oglas više neće biti vidljiv niti vama niti na web portalu. Isti oglas se može ponovno aktivirati nakon poslanog zahtjeva putem kontakt obrazca.

Potrebno je obratiti pažnju da je minimalan preostali plaćeni period za obnovu deaktiviranog oglasa 15 dana prije njegovog prestanka.

 

Kako mogu otkazati moje članstvo na Čuvalica.hr?

Ukoliko se odlučite da otkažete vaše članstvo na Čuvalica.hr nacionalnom web portalu jednostavno se prijavite na svoj korisnički račun, odaberite“ Moj profil“  zatim odaberite unutar istoga „Uređivanje profila“ te odabirom „Ispišite se s portala“ isto članstvo otkažite. Korisnički račun je najbolje zatvoriti nakon kraja period pretplate ukoliko pružatelj istu ima.

 Kako postati PREMIUM član?

 • Želiš znati kako postati PREMIUM član? KLIKNI me :)
 • Postani PREMIUM član i pristupi kontakt informacijama
 • Pronađi pomoć za sebe, svoju obitelj, dom ili tvrtku
 • Preporuke i mišljenja roditelja, poslodavaca, klijenata
 • Razmjena poruka i informacija
 • Pristup sigurnosnom profilu osobe za Premium Star korisnike!

Pronađi posao!

 • BESPLATNO napravi svoj oglas!
 • ISTAKNI svoj oglas kao PREMIUM član i omogući pristup kontakt informacijama
 • Javi se obiteljima ili tvrtkama koje trebaju tvoju pomoć i usluge
 • Budi dostupan za najbolje i najzanimljivije poslove
 • Pretražuj oglase za posao po obrazovanju, znanju, plaći, lokaciji...