Prijava
Savjeti: STARIJE OSOBE
Strana 1 od 2 (ukupno 30 članaka)
Zaštita zdravlja od štetnog UV zračenja

Sunce, koliko nam dobroga donese toliko nažalost iz određenih razloga ima i loš utjecaj na naše zdravlje i zdravlje naše djece...

Posljednjih desetak godina znanstvenici upozoravaju na oštećenja ozonskog sloja u atmosferi, zbog čega sve veća količina UV zraka dopire do površine Zemlje, a time se povećava jačina sunčeva zračenja sa svim svojim negativnim posljedicama.

Dodano: 29 lip 2015 22:16:00
Alzheimerova bolest – demencija, 2. dio

Osobe kod kojih se razvija ova bolest (npr. problem pamćenja), teško same prepoznaju da imaju problem...

Prirodno je da se mozak, kao i čitav organizam, mijenja s godinama. No, za razliku od postupnog razvoja problema s prisjećanjem i usporenim razmišljanjem, značajan gubitak pamćenja, smetenost i drugi ozbiljni problemi u funkcioniranju mozga mogu biti znak propadanja moždanih stanica.

Dodano: 15 svi 2015 11:20:00
Alzheimerova bolest 1. dio.

Alzheimerova bolest koja ima rani početak obično se javlja između 30 i 60 godina, a pogađa one osobe koje imaju pozitivnu obiteljsku anamnezu, odnosno člana obitelji koji je također bolovao od demencije.

Alzheimerova bolest je neurološka bolest kod koje dolazi do propadanja moždanih stanica što dovodi do gubitka pamćenja i kognitivnog propadanja. Neurodegenerativni tip demencije je bolest koja počinje s blagim smetnjama i progresivno se pogoršava.

Dodano: 15 svi 2015 11:04:00
Što je demencija?
Djelotvorna liječenja, nažalost, nema, a metode kojima se danas bori protiv demecije u najboljem slučaju usporavaju progresiju simptoma...

Demencija je postupan gubitak mentalnih sposobnosti, što rezultira gubitkom memorije, promjenama osobnosti, te gubitkom socijalnih sposobnosti.

Dodano: 14 svi 2015 09:35:00
Proljetne alergije

Alergija je pretjerana i štetna  reakcija našeg obrambenog sustava na često bezazlene tvari iz našeg okoliša, kao što su pelud biljaka, hrana, kućna prašina, grinje, dlake životinja ...

U prošlosti su naše bake i djedovi obolijevali od sušice, djeca su umirala od difterije i dizenterije, a danas naša djeca i sve veći broj odraslih osoba obolijeva od alergijskih bolesti.

Dodano: 28 tra 2015 16:14:00
Prijateljstvo i obitelj

Njegujte prijateljstvo i obiteljske odnose. Budite iskreni jedni prema drugima i poštujte se međusobno...

Prijatelji i obitelj važan su dio našeg života, pogotovo kada se radi o turbulentnim tinejdžerskim danima. Obitelj nam daje podršku u školi i u životu, a prijatelji su nam drage osobe s kojima volimo provoditi slobodno vrijeme i dosta su nam slični.

Dodano: 06 ožu 2015 12:57:00
Bolovi u vratu

Onaj neugodan osječaj kada ne možete pomaknuti glavu, lijevo, desno...

Vratni mišići mogu biti napeti zbog lošeg držanja, bilo da je glava u nepravilnom položaju tijekom rada na računalu ili zbog dugotrajnog sjedenja za radnim stolom

Dodano: 26 vlj 2015 18:59:00
Niske doze vitamina D ne pomažu starijim ženama

Vitamin D i kalcij preporučuju se ženama radi spriječavanja loma kostiju...

Postmenopauzalne žene ne bi trebale uzimati niske doze vitamina D i kalcija za jačanje kostiju, jer imaju neznatan pozitivan učinak a povećavaju rizik od nuspojava, objavili su u srijedu američki stručnjaci.

Dodano: 10 vlj 2015 17:49:00
Ublažavanje simptoma psorijaze prirodnim putem

Priroda uvijek pronađe riješenje ili značajno pomogne...

Lječite li psorijazu ishranom, biljnim putem ili homeopatijom u svakom slučaju je izuzetno zahtjevno te samo uz pomoć jake volje, upornosti i dosljednosti u terapiji bolest se može iskontrolirati i do kraja izlečiti.

Dodano: 26 sij 2015 15:44:00
Tjelesno vježbanje i rekreacija

Najčešće se odlučujemo na vježbanje kada želimo skinuti višak kilograma no kretanje i rekracija su svakodnevno potrebne...

Tjelesno vježbanje jedan je od najboljih načina detoksikacije organizma. Najjednostavnija vježba je hodanje.

Dodano: 23 sij 2015 09:48:00
Pamtiti – bolje, više, dulje

Moždane stanice trebaju izazove...

Fitness za mozak povećava naš mentalni kapacitet i omogućava nam besprijekorno funkcioniranje do duboke starosti. Neke osobe već u tridesetima učestalo zaboravljaju, dok druge pamćenje dobro služi i u 70-ima. O čemu je riječ?
Dodano: 15 sij 2015 12:08:00
Alergija

Kako se ponašati sa simptomima alergije?

Alergija je pretjerana reakcija organizma na inače bezopasne tvari poput prašine, grinja, određene vrste hrane, peludi različitih biljaka...

Dodano: 05 ruj 2014 21:00:00
Volite li sladoled?
Sladoled je prava ljetna poslastica. Prekrasnih boja, okusa i mirisa. Desert nakon ručka ili poslastica uz voće ili kavu.
Dodano: 24 srp 2014 14:06:00
Toplinski udar
Ljeti kada su temperature visoke treba biti jako oprezan da ne dođe do toplinskog udara. To je oblik hipertermije kod kojeg se temperatura tijela drastično povisuje.
Dodano: 23 srp 2014 15:08:00
Zašto je doručak važan u svakodnevnoj prehrani
Organizam nakon buđenja treba energiju i potrebne nutrijente za normalno funkcioniranje. Zato se većina nutricionista slaže sa tvrdnjom da je doručak najvažniji. Kako bi organizam normalno funkcionirao treba kvalitetan energetski bogat jutarnji obrok.
Dodano: 11 lip 2014 06:21:00
Strana 1 od 2 (ukupno 30 članaka)Kako postati PREMIUM član?

 • Želiš znati kako postati PREMIUM član? KLIKNI me :)
 • Postani PREMIUM član i pristupi kontakt informacijama
 • Pronađi pomoć za sebe, svoju obitelj, dom ili tvrtku
 • Preporuke i mišljenja roditelja, poslodavaca, klijenata
 • Razmjena poruka i informacija
 • Pristup sigurnosnom profilu osobe za Premium Star korisnike!

Pronađi posao!

 • BESPLATNO napravi svoj oglas!
 • ISTAKNI svoj oglas kao PREMIUM član i omogući pristup kontakt informacijama
 • Javi se obiteljima ili tvrtkama koje trebaju tvoju pomoć i usluge
 • Budi dostupan za najbolje i najzanimljivije poslove
 • Pretražuj oglase za posao po obrazovanju, znanju, plaći, lokaciji...