Prijava
Savjeti: DJECA
Strana 7 od 8 (ukupno 116 članaka)
Čitati – djeci i s djecom
Čitanje djeci, od namlađe dobi, objedinjuje učenje, zabavu, obogaćivanje riječnika, govorne vještine, potiče bliskost i povezanost roditelja s djetetom.
Dodano: 07 pro 2013 07:26:00
Oprez! Djeca uvijek slušaju što govorimo, upijaju i oponašaju naše postupke i ponašanja

Odrasli ponekad pred djecom razgovaraju o temama koje su neprilične za njihov uzrast i sposobnost ispravnog razumijevanja istih. Najčešće se povode mišlju "pa što sad ako slušaju, ionako oni to ništa ne razumiju". No oni koji tako razmišljaju u potpunosti su u krivu. Djeca razumiju, upijaju i na tome stvaraju svoja vlastita iskustva. Jednom upotrijebljene riječi, iako ponekad i nehotice, snažno utječu na kasniji djetetov razvoj i njegovo oblikovanje i poimanje svijeta.

 

 

Dodano: 01 pro 2013 21:37:00
Što djeca doista uče iz neuspjeha?
Edukatori, učitelji, profesori i pedagozi odavno znaju da je za uspjeh, u školi ili životu općenito, potrebno puno više od kognitivnih (mentalnih) sposobnosti. Ovo je stajalište potvrdio i Dan Goleman 1996. godine u svojoj knjizi Emocionalna inteligencija u kojoj naglašava važnost samosvijesti, altruizma, osobne motivacije, empatije i sposobnosti da volimo i budemo voljeni, za profesionalni i osobni uspjeh u životu.
Dodano: 24 stu 2013 21:51:00
Zašto bi trebali zaposliti dadilju?
Moramo prihvatiti činjenicu da nismo u mogućnosti stalno biti prisutni za svoju djecu. 
U potrazi za savršenim oblikom brige o djeci, roditelje bombardiraju sa različitim mogućnostima koje im se nude: vrtići, vannastavne i vanškolske aktivnosti, tete čuvalice, dadilje… Od svih ovih mogućnosti, zapošljavanje dadilje bio bi savršen izbor za Vas i Vašu obitelj. 
Dodano: 07 kol 2013 17:00:00
Postavljanje oglasa za dadilju

Dok ste u potrazi za odgovarajućom dadiljom Vi možete postaviti oglas na našoj web stranici. Na ovaj način možete privući dobre dadilje jer i one obično traže otvorena radna mjesta. Evo što biste trebali imati na umu kada postavljate oglas u kojemu tražite dadilju...

Dodano: 15 svi 2013 17:10:00
Podaci za tetu čuvalicu – samo činjenice
Što bi se trebalo naći na popisu podataka za tetu čuvalicu? Ako se teta čuvalica brine za bebu, kada je vrijeme hranjenja? Gdje se nalazi hrana? Da li je hrana ili bočica već pripremljena ili to treba napraviti teta čuvalica? Osigurajte da se ove informacije nalaze na popisu. 
Dodano: 10 svi 2013 17:23:00
Je li Vaša dadilja ona prava?
Odnos između obitelji i dadilje morao bi biti gladak. Iako ćete možda ponekad i naići na probleme, uvijek postoje jasni znakovi da se stvari ne odvijaju kako bi trebale. Zato je bitno promatrati Vašu obitelj i Vašu dadilju kako biste procijenili da li je Vaš odabir bio onaj pravi.
Dodano: 10 svi 2013 17:17:00
Savjeti za obitelji: razgovor sa potencijalnom dadiljom
Nije bitno da li ste za čuvanje djece našli kandidata za dadilju koristeći tradicionalnije načine poput postavljanja oglasa u lokalnim novinama ili putem agencije za dadilje. Možda ste se odlučili za lakši put i pronašli dadilju putem baze podataka na Internetu poput naše na Čuvalica.hr. Ali, kojim ste se god metodama koristili, i dalje morate obaviti razgovor sa potencijalnom dadiljom.
Dodano: 10 svi 2013 17:15:00
Prilagodba dadilje
Jedna od najtežih stvari za dadilje je to što možda neće znati kako provoditi pravila koja su na snazi u Vašem kućanstvu. Vjerojatno su boravile u različitim obiteljima koje su imale različita pravila. Ponekad one imaju svoja pravila. Ali kada se priključe u neku obitelj, dadilje ne znaju što mogu i/ili trebaju raditi.
O tome biste trebali porazgovarati prije nego što ju zaposlite i to je nešto o čemu biste trebali razgovarati na redovitoj bazi.
Dodano: 10 svi 2013 17:12:00
Plaće dadilja
Sve više i više dadilja usavršava svoje sposobnosti, ili putem iskustva ili putem edukacije. Iako ovo znači da je trošak zapošljavanja dadilje porastao, to također znači i bolju uslugu. 
Dodano: 10 svi 2013 17:08:00
Zapošljavanje dadilje putem Interneta
Znamo da je briga o Vašoj djeci rad koji zahtijeva mnogo ljubavi i da nije lako taj posao povjeriti nekome koga ne znate. Vjerujte nam, znamo kakav je to osjećaj. Svi smo mi znali objaviti oglas u novinama i pretraživati bezbrojne prijave kako bismo našli osobu za čuvanje djece koja će biti idealan izbor za potrebe nas i naše djece.
Dodano: 10 svi 2013 17:07:00
Kako naći pravu dadilju?
Putem internetskih stranica možete naći tisuće oglasa za dadilje i čuvanje djece. Ali prije svega, imajte na umu da je najbolje da dođete do te odluke skupa sa svojom obitelji, posebno svojom djecom. Najbolje je sve okupiti i izabrati osobu za koju vjerujete da će biti najbolja za Vašu obitelj. Koje stvari trebate imati na umu?
Dodano: 10 svi 2013 17:03:00
Mislim da bi moje dijete moglo imati posebne potrebe
Osjećate da nešto možda nije u redu? Pomoću ovoga vodiča dođite do odgovora koji su Vam potrebni. Pomisao da se Vaše dijete razvija drugačije od većine može biti uznemirujuća
Dodano: 10 svi 2013 16:54:00
5 koraka do zapošljavanja osobe koja se brine za djecu s posebnim potrebama

Bez obzira na to da li je u pitanju čuvanje djece za vrijeme odmora, uvelike odgađanog odlaska na večernji spoj, ili je u pitanju stalna dadilja za djecu s posebnim potrebama, strahovi su uvijek isti: Kako mogu naći nekoga sa odgovarajućim vještinama tko bi se brinuo za moje dijete? A ako tu još dodate dijete s posebnim potrebama, taj zadatak postaje još teži. 

Dodano: 10 svi 2013 16:52:00
Popis podataka za tetu čuvalicu
Ovaj popis uključuje sve podatke koje biste trebali ostaviti svojoj teti čuvalici osim brojeva u slučaju nužde. Naravno osim teta čuvalica, ove podatke možete koristiti i za dadilje, odgojitelje, Bake Čuvalice...
Dodano: 10 svi 2013 16:50:00
Strana 7 od 8 (ukupno 116 članaka)


Kako postati PREMIUM član?

 • Želiš znati kako postati PREMIUM član? KLIKNI me :)
 • Postani PREMIUM član i pristupi kontakt informacijama
 • Pronađi pomoć za sebe, svoju obitelj, dom ili tvrtku
 • Preporuke i mišljenja roditelja, poslodavaca, klijenata
 • Razmjena poruka i informacija
 • Pristup sigurnosnom profilu osobe za Premium Star korisnike!

Pronađi posao!

 • BESPLATNO napravi svoj oglas!
 • ISTAKNI svoj oglas kao PREMIUM član i omogući pristup kontakt informacijama
 • Javi se obiteljima ili tvrtkama koje trebaju tvoju pomoć i usluge
 • Budi dostupan za najbolje i najzanimljivije poslove
 • Pretražuj oglase za posao po obrazovanju, znanju, plaći, lokaciji...