Prijava
Savjeti: KUĆA, URED I VRT
Prirodni i primamljivi mirisi za vaš dom
28 sij 2015 20:37:00
7738 views
0 comments
Namirisan prostor na prirodan način
Miris cvijeća, pečenih kolačića i raznih drugih mirisa, daju domu udobnost i toplinu. U dućanima možete kupiti razne vrste umjetnih mirisa za dom, ali oni često sadrže kemikalije koje nisu vrlo prijateljske za naše zdravlje, kao i ograničen izbor mirisa. Vaš dom može biti na različite načine namirisan prirodnim putem.

Mirisni štapići

Mirisni štapići proizlaze iz istočnih kultura. Vrlko često su upotrebljavali u obredima, za poboljšanje raspoloženja i zdravlja dok se neki mirisi koriste prilikom aromaterapije. Tamjan se sastoji od aroma sastojaka biljnog materijala, često sa dodatkom eteričnih ulja. Mirisni štapić upalimo i odložimo u za njega namjenski stalak. Spaljivanjem dim emitira aromatične sastojke tamjana. Prilikom kupovine budite oprezni, da odaberete štapiće s prirodnim mirisima i od prirodnih materijala.

Mirisne svijeće


Mirisna parafin svijeća navodno prilikom izgaranja otpušta kemikalije koje zagađuju okoliš te se zbog toga uporaba kod kuće ne preporučuje. Umjesto toga, bolje se odlučiti za potpuno prirodne svijeće od soje, palminog ili pčelinjeg voska, koje su obojen s prirodnim bojama te ne zagađuju okoliš. Uglavnom sadrže eterična ulja, a mogu se koristiti i za aroma terapiju.

Esencijalna ulja

Eterična ulja visoko su koncentrirane ulja, dobivena od destilacije biljke. Kao i u slučaju mirisnih štapića, moramo biti oprezni s eteričnim uljima da su što prirodnija te da ne sadrže otrovne tvari. Eterična ulja moramo odvojiti od mirisnih ulja, koja se također mogu koristiti za mirise u kući, ali za razliku od eteričnih ulja nemaju terapijski učinak. Prava eterična ulja koriste se u aromaterapiji jer imaju izuzetno visok učinak na opuštanje. Ako ste pod stresom, upotrijebite mirise lavande, limuna ili vanilije, ukoliko ste tužni najbolji su mirisi kamilice, naranče, limuna i sandalovine dok afrodizijak djeluju mirisi jasmina, ruže, sandalovine i vanilije.

Najčešće eterična ulja upotrebljavamo sa svijećnjakom koji je namijenjen za eterično ulje. Ovi svijećnjaci rade tako da u udubljenje ulijemo nekoliko kapi eteričnog ulja pomiješanih sa vodom, upalimo svijeću koja kasnije sagorijeva pripremljenu smijesu. To omogućuva miris koj će polako ispariti u zrak i time ćemo dobiti miris u prostoriji.

Između velikog izbora prirodnih mirisa izaberite sebi najdraži i sa njime namirišite kuću, a mirisi će zatim pospješiti vaše raspoloženje i imati pozitivan utjecaj na vaše zdravlje.

 

Autor: Čuvalica.hr uredništvo

Photo:

Galerija slika
Nema galerije slika.
Youtube video-zapisi
Nema youtube video zapisa.
Ovaj članak ima 0 komentara
.

Kako postati PREMIUM član?

 • Želiš znati kako postati PREMIUM član? KLIKNI me :)
 • Postani PREMIUM član i pristupi kontakt informacijama
 • Pronađi pomoć za sebe, svoju obitelj, dom ili tvrtku
 • Preporuke i mišljenja roditelja, poslodavaca, klijenata
 • Razmjena poruka i informacija
 • Pristup sigurnosnom profilu osobe za Premium Star korisnike!

Pronađi posao!

 • BESPLATNO napravi svoj oglas!
 • ISTAKNI svoj oglas kao PREMIUM član i omogući pristup kontakt informacijama
 • Javi se obiteljima ili tvrtkama koje trebaju tvoju pomoć i usluge
 • Budi dostupan za najbolje i najzanimljivije poslove
 • Pretražuj oglase za posao po obrazovanju, znanju, plaći, lokaciji...