Postoje dvije vrste sladoleda: mliječni sladoled i voćni sladoled.
Sastojci mliječnog sladoleda su mlijeko, jaja, šećer i razne arome poput čokolade, kakaa ili karamele.
Voćni sladoled sastoji se od voća i šećera. Znači, osnova mu je isprano voće i šećerni sirup. To se zajedno pomiješa i potom zamrzne.
Postoje i kremasti sladoledi koji u sebi imaju osam posto mliječne masti i dodatak šlaga.
Spomenimo još i sladolede s pasteriziranim jogurtom.
Sladoled je prava ljetna poslastica. Prekrasnih boja, očaravajućih mirisa i okusa, desert nakon ručka ili kao poslastica uz voće ili kavu.
Sladoled vole i djeca i odrasli. Ne zaboravimo napomenuti da je kalorijska vrijednost mliječnih dodataka 230 i voćnog 150 kalorija.
Znanstvenici tvrde da se uz pomoć sladoleda može smršaviti pa je tako osmišljena sladoledna dijeta.
Dokazano je da nas uživanje u sladoledu čini sretnima. Naime konzumiranje ove namirnice aktivira područje mozga zaduženo za proizvodnju hormona sreće serotinina.
Dobar tek i uživajte u sladoledu!!!
Autor: Čuvalica.hr uredništvo
Photo:
Nema galerije slika.