Prijava
Savjeti: DJECA
Bebino prvo ljeto: Igre u bazenčiću
30 lip 2015 19:37:00
28466 views
0 comments
Mnoge jesenske, zimske i proljetne bebe imat će prilike ovog ljeta po prvi puta smočiti svoje bucmaste nožice u moru ili pak se cijelog ljeta kupati u bazenčiću i uživati u toploj vodici koja će ih rashladiti i pružiti sate i sate urnebesne zabave.

Prije no što krenemo na samu temu i opišemo vam nekoliko zabavnih igrica u vodi s vašom bebom, potrebno je naglasiti da bebu nikada, ali nikada ne ostavljate samu u bazenčiću bez nadzora. Bez obzira koliko voda u bazenu bila plitka, vižljaste bebice brzo se mogu naći s nosićem pod vodom, zahliknuti se ili se poskliznuti i lupiti glavicom o tvrdo tlo. Isto tako, ne stavljajte bebu nikad na jako podnevno sunce. Za kupanje odaberite topli dan i vodenu zabavu organizirajte ujutro do 10.00 ili najkasnije do 11.00 sati, ili pak popodne iza 16.00 ili 17.00 sati. Beba neka ima šeširić na glavi i obavezno je zaštitite kremom za sunčanje.

Bazenčić napunite s vodom koja će bebi dosezati do pazuha kada je posjednete u bazenčić. Vodu za kupanje ostavite nekoliko sati na suncu da se prirodno zagrije na temperaturu koja će u svakom slučaju biti nešto niža od temperature zraka te pružiti bebici osvježenje čak i ako će se vama činiti previše topla.

Za početak stavite joj u vodu samo nožice i dozvolite joj da se upozna s bazenom koji je mnogo veći od kadice u kojoj se svake večeri kupa, da osjeti vodu i da je pripremite na uživanciju koja slijedi. Potom joj nježno namočite bedra, trbuščić i guzu, može malo i ručice, te je posjednite u vodu. Kad se ponovno malo privikne na temperaturu vode, možete joj namočiti i leđa i ramena, pa i glavicu. Ostavite bebu da neko vrijeme sama istražuje vodu, lupka ručicama po vodi, igra se s patkicama, brodićima i igračkama.

Većina beba zabavljat će se sama u bazenu i bez vaše intervencije, no toplu vodu možete iskoristiti i za razne poticajne igre kojima ćete dodatno stimulirati bebin razvoj, ali ju i dobro zabaviti.

Donosimo nekoliko igrica koje se možete sa svojom bebom igrati u bazenčiću.

Kad si sretan


Uhvatite bebu jednom rukom ispod prsa a drugom između nožica s dlanom na donjem dijelu trbuha, okrenutu na trbuh, tako da može slobodno mahati ručicama i nožicama. Položite je u vodu da joj glavica bude iznad vode i pjevajte pjesmicu. Istu igru možete ponoviti i tako da bebicu položite na leđa u vodi i držite je ispod leđa.

Kad si sretan ručicama maši, maši
Kad si sretan nožicama praši, praši
Kad si sretan po vodici jaši, jaši

“Vozite” bebu po bazenčiću na površini vode i dozvolite joj da slobodno maše udovima. Ova igra izvrstan je uvod u kasnije učenje plivanja.

Hopa cupa skoči

Bebica neka stoji u bazenčiću tako da je držite za rukice. Pjevate joj brojalicu i na “tri” dozvolite da čučne u vodu i potom poskoči. Na taj način bebica će osjetiti slobodno uranjanje u vodu, no ako niste još sigurni u sebe, pazite da joj voda skroz ne prekrije glavicu i lice.

Hopa cupa beba čuči
Hopa cupa beba skoči
I samo malo, malo, malo se smoči
Jedan, dva, tri

Kišica pada

Posjednite bebu u bazenčić i uzmite malenu kanticu s poklopcem na rupice koji će imitirati kišu i raspršivati kapljice vode (za igru može poslužiti i obična plastična čašica od jogurta na čijem dnu ćete izbušiti nekoliko rupa). Napunite kanticu i prvo je šprickajte po ramenima, a potom uz donju pjesmicu počnite bebu špricati nježno po glavici. Neka osjeti vodu kako joj od tjemena pada preko lica, a potom joj dozvolite da ona pokuša na isti način pošpricati patkicu ili neku drugu igračku koja s njom pliva u bazenu.

Kišica pada, pada
i kapljica bit će kriva
što ova beba mala

raste kao gljiva

 

 

Piše: Čuvalica.hr uredništvo
Izvor: Klinfo.hr
Photo:

Tagovi:kupanje
Galerija slika
Nema galerije slika.
Youtube video-zapisi
Nema youtube video zapisa.
Ovaj članak ima 0 komentara
.


Kako postati PREMIUM član?

 • Želiš znati kako postati PREMIUM član? KLIKNI me :)
 • Postani PREMIUM član i pristupi kontakt informacijama
 • Pronađi pomoć za sebe, svoju obitelj, dom ili tvrtku
 • Preporuke i mišljenja roditelja, poslodavaca, klijenata
 • Razmjena poruka i informacija
 • Pristup sigurnosnom profilu osobe za Premium Star korisnike!

Pronađi posao!

 • BESPLATNO napravi svoj oglas!
 • ISTAKNI svoj oglas kao PREMIUM član i omogući pristup kontakt informacijama
 • Javi se obiteljima ili tvrtkama koje trebaju tvoju pomoć i usluge
 • Budi dostupan za najbolje i najzanimljivije poslove
 • Pretražuj oglase za posao po obrazovanju, znanju, plaći, lokaciji...