Prijava
Savjeti: KUĆNI LJUBIMCI
Pas moj prijatelj
26 sij 2014 19:46:00
31817 views
0 comments
Psihologija pasa pokazuje kako je najsigurniji način za razvijanje osjećaja prema psima pažljivo promatranje štenadi u leglu. Od malena treba promatrati svog psa kako bi ga uspjeli “pročitati’’ što će biti važno za vaš odnos - da možete misliti kao vaš pas.

Štene koje se nakon 4 do 5 tjedana iskazalo kao dominantnije je ono koje se prvo usudi izići iz legla, koje prvo započinje igru i koje prvo jede. Nakon što napusti leglo, štene dolazi u novo društvo jednog kućanstva. Osigurajte mu njegov prostor, toplinu, sigurnost, puno ljubavi i pažnje kako bi što lakše upoznalo novi teritorij i potpuno se opustilo.

Govor psa
Veselim mahanjem repom pas pokazuje svoje dobro raspoloženje prema vama i svoje povjerenje u vas. Uz mahanje repom on je u uspravnom stavu, na sve četiri i uspravnih ušiju. Kada od psa tražite da pokaže poslušnost, on će uglavnom spustiti rep, staviti uši u vodoravan položaj i izbjegavati izravan pogled. Ponekad izravan pogled može isprovocirati psa, ovisno koliko ste bliski s njim. Pas takav pogled uglavnom doživljava kao napad, poziv na igru ili neku drugu aktivnost. No, ako je on vaš ljubimac vi ste već sigurno izgradili svoj način komunikacije.
Pas će čitati i vaš govor tijela, tako ponekad visoko uzdignute ruke pas može pogrešno protumačiti te osjetiti potrebu za obranom. Najbolji način kojim pas dobiva informaciju o nepostojanju agresije prema njemu je da čovjek čučne i ponudi mu dlan koji pas može ponjušiti.

Pas kao poklon i kućni ljubimac
Na popisu želja uoči rođendana i blagdana nalaze se i kućni ljubimci. Prije ili kasnije svako dijete poželi kućnog ljubimca. Na kraju svu brigu o životinji moraju preuzeti roditelji.
Nakon Božića i ljetnih praznika tisuće životinja završi po šinterajima ili bude prepušteno hladnoći, gladi i raznim opasnostima koje vrebaju na cesti.
Ukoliko namjeravate svom djetetu darovati kućnog ljubimca imajte na umu da to nije igračka koju ćete moći pospremiti u kutiju kad više neće biti zanimljiva. O tome porazgovarajte sa svojim djetetom. Djeca se mogu vrlo lijepo brinuti za svog ljubimca.

Izradite popis obaveza koje su uključene u brigu oko ljubimca; hranjenje, šetnja, češljanje…
Možete napraviti sa svojim djetetom tabelu koju će on svakog dana ispunjavati; u koliko sati je bio u šetnji s psom, koliko često ga uređuje, u kolikom sati ga hrani. Prema dogovoru u određena razdoblja u godini ili prema potrebi zajedno posjetite salon za uređivanje pasa, neka datum odredi dijete. Djetetu će aktivna briga za ljubimca stvoriti osjećaj odgovornosti, samostalnosti i pozitivne slike o sebi. S vremena na vrijeme potrebno je da ga i vi, kao roditelj pohvalite kako odgovorno ispunjava svoje obaveze prema ljubimcu.

autor: Čuvarkuća
Photo:
Galerija slika
Nema galerije slika.
Youtube video-zapisi
Nema youtube video zapisa.
Ovaj članak ima 0 komentara
.Kako postati PREMIUM član?

 • Želiš znati kako postati PREMIUM član? KLIKNI me :)
 • Postani PREMIUM član i pristupi kontakt informacijama
 • Pronađi pomoć za sebe, svoju obitelj, dom ili tvrtku
 • Preporuke i mišljenja roditelja, poslodavaca, klijenata
 • Razmjena poruka i informacija
 • Pristup sigurnosnom profilu osobe za Premium Star korisnike!

Pronađi posao!

 • BESPLATNO napravi svoj oglas!
 • ISTAKNI svoj oglas kao PREMIUM član i omogući pristup kontakt informacijama
 • Javi se obiteljima ili tvrtkama koje trebaju tvoju pomoć i usluge
 • Budi dostupan za najbolje i najzanimljivije poslove
 • Pretražuj oglase za posao po obrazovanju, znanju, plaći, lokaciji...