Prijava
Savjeti: KUĆNI LJUBIMCI
Buhe u stanu i kako ih se riješiti
14 tra 2014 06:00:00
102976 views
0 comments
Buhe u stanu noćna su mora , to znaju svi koji su se susreli sa ovim problemom.Buhe su vrlo jednostavna bića čiji se život svodi na hranjenje i reprodukciju i to rade vrlo dobro i vrlo brzo, hrane se krvlju i spadaju u krvopije.

 

Par buha koje vaš ljubimac ili vi sami donesete kući vrlo brzo će stvoriti na stotine gladnih potomaka koji strpljivo čekaju svoj obrok. Jaka infestacija buhama može i uzrokuje alergijske dermatitise i mehanička oštećenja kože uzrokovana bjesomučnim češanjem.

 

Buhe uglavnom djelimo na pseće i mačje jer su im to najčešći domaćini ,međutim u nedostatku idealnog domaćina buha će ako joj se pruži prilika nahraniti i krvlju kunića,glodavaca ili bilo koje toplokrvne životinje uključujući čovjeka. Pogoto ako se radi o mačjim buhama. Pogrešna su mišljenja da buha živi na životinji, ne ona se na životinji ( pas ili mačka ) nalazi samo u potrazi za hranom (krv je ono čime se hrane ), buhe žive u neposrednoj okolini domaćina i tamo se razmnožavaju ( ležaj, kauč, fotelja, pukotine parketa ... ) i time svojim potomcima osiguravaju pristup hrani. Borbu sa buhama moramo voditi na dva fronta jubimac i prostor.

 

Nužno je vašeg ljubimca ( pas ili mačka ) tretirati jednim od postojećih preparata( kemijskim sredstvima ili biljnim pripravcima ) kako bi se rješili buha na njima, i ta sredstva primjenjujte kontinuirano. Najveću grešku vlasnici čine kad se ne pridržavaju pravilnog intervala stavljanja zaštite što nije ni čudo tjedni brzo prolaze i vrlo je lako zaboravit aplicirat ampulu pravovremeno.

 

Stoga bih vam preporučio jedno zaista praktično i djelotvorno rješenje koje će vašeg ljubimca ( psa i li mačku) štititi cijelu godinu. Naime radi se o ultrazvučnom privjesku TickLess, koji radi na principu emitiranja niza ultrazvučnih valova koji djeluju uznemiravajuće na buhe i krpelje i sprječavaju ih da se prime na domaćina tj. vašeg ljubimca.Nakon tretiranja vašeg ljubimca vrijeme je da se pozabavite životnim prostorom. Prvo i osnovno što morate napraviti je dobro usisati prostor, na taj način rješit ćete se barem 30-40% buha. Ne zaboravite bacili vrećicu usisavača. Za tretiranje prostora preporučio bih vam dva preparata iz asortimana renomiranog Švicarskog proizvođača Bogar.

 

bogaclean Anti-Parasitic Spraj tekući insekticidni sprej koji je namIjenjen za tretiranje manjih površina (ležaj ,grebalica i kućica i sl.) koji trenutno uništava buhe,krpelje,grinje i uši. Formula je bazirana na prirodnom ekstraktu piretruma iz krizanteme. Izuzetno učinkovit i vrlo ugodnog mirisa. Nakon tretiranja ležaja vaš ljubimac ga može koristiti za sat vremena. Sprej je idealan za preventivna tretiranja koja bi trebalo ponavljati u razmaku od tjedan dana.


bogaclean Flea Fogger  insekticid u spreju koji na jednostavan i učinkovit način oslobađa od najezde buha u stanu. Trenutno ubija odrasle buhe i prekida razvojni ciklus larvi i jajašaca. Fino atomizirani sprej se rasprši po cijeloj prostoriji jednakomjerno je tretira  i rIješava vas neugodnosti, naročito je učinkovit na tepisima garniturama presvučenih tkaninom i teško dostupnih mjesta. Bitno je napomenuti da se kod uporabe svih preparata pridržavate uputa proizvođača.

 

Piše: Čuvalica.hr

Autor: Dino Karakaš dr.med.vet.

Sponzorirani članak 

Galerija slika
Youtube video-zapisi
Nema youtube video zapisa.
Ovaj članak ima 0 komentara
.Kako postati PREMIUM član?

 • Želiš znati kako postati PREMIUM član? KLIKNI me :)
 • Postani PREMIUM član i pristupi kontakt informacijama
 • Pronađi pomoć za sebe, svoju obitelj, dom ili tvrtku
 • Preporuke i mišljenja roditelja, poslodavaca, klijenata
 • Razmjena poruka i informacija
 • Pristup sigurnosnom profilu osobe za Premium Star korisnike!

Pronađi posao!

 • BESPLATNO napravi svoj oglas!
 • ISTAKNI svoj oglas kao PREMIUM član i omogući pristup kontakt informacijama
 • Javi se obiteljima ili tvrtkama koje trebaju tvoju pomoć i usluge
 • Budi dostupan za najbolje i najzanimljivije poslove
 • Pretražuj oglase za posao po obrazovanju, znanju, plaći, lokaciji...